Fejlesztő úszás

Szeretettel várjuk azokat a mozgás, illetve értelmi sérült gyermekeket szüleikkel, akiknek szükségük van az intenzív fejlesztésre, és ezt játékosan, egymás társaságában kívánják megvalósítani.

A fejlesztő úszás (vagy más néven hidroterápia) során olyan feladatokat hajtanak végre a gyermekek szüleik segítségével, melyeknek komplex fejlesztő hatásuk van, és ez részben a megváltozott közegben végzett mozgásnak köszönhető. A foglalkozásokon nem az úszás elsajátítása a fő cél, még akkor sem, ha az alap úszó mozdulatok megtanulása részét képezi a programnak.

Programunk három fő részből áll: vízben végzett torna, úszásoktatás, játékos vízi mozgásfejlesztés. Ezek a részek komplexen jelennek meg egy-egy órán egymást kiegészítve. A program célja, hogy olyan képességeket fejlesszünk, melyek alapját képezik a mindennapi életnek. A megváltozott közeg hatására a mozgások nehézsége is megváltozik. A folyamatos bőr inger, ami a vízzel való érintkezésnek köszönhető, már alapjaiban egy fokozott idegrendszeri ingerlést okoz. Ezt kihasználva különböző egyensúlyi helyzetekbe hozzuk a gyerekeket, és ezt mozgásfolyamatokkal párosítjuk.

Fontos számunkra, hogy a gyermekeknek sikerélményük legyen, és élvezzék az órákat, így törekszünk a minél nagyobb önállóságra, és a játékosságra. Ezek a foglalkozások amellett, hogy intenzív fejlesztő hatásúak a gyermekre nézve, lehetővé teszik a családi egység szorosabbá válását, az egymás elfogadásának növelését.

Bejelentkezés / további információ:
Pencz Brigitta (gyógytornász, úszóedző, bébiúszás-oktató)
e-mail: furgehalak@gmail.com
telefon: 06-20-588-9535

Mikor és hol vannak a foglalkozások?
Minden szombaton 8:00 - 8:45-ig
Cím: 1114 Budapest, Villányi út 5-7. (Szt. Margit Gimnázium uszodája)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az uszodában szombatonként!